Therapie en massage

Tijdens de shiatsu therapie is een klacht of gewenste verbetering van uw functioneren, zowel lichamelijk als emotioneel het uitgangspunt. Ik ga op zoek naar de dis balans in uw lichaam en zal door passende druk, strekkingen en rotaties en andere technieken het zelfgenezend vermogen van uw lichaam aanspreken.

Eerst zullen we in gesprek gaan om een duidelijk beeld van uw klachten en factoren die daarop van invloed zijn te krijgen. Daarna zal ik naar uw tong kijken en pols en buik voelen om een goede diagnose te kunnen stellen. De eerste keer zal een therapeutische sessie dan ook wat langer duren. Klachten die behandeld kunnen worden zijn heel divers. Hoofdpijnen, slaapproblemen, gewrichtsklachten, spijsversteringsklachten, klachten rondom de menstruele cyclus, pms, overgangsklachten, maar ook het niet lekker in je vel zitten, depressieve klachten, burn out. Dit zijn wat voorbeelden, mocht u twijfelen of shiatsu geschikt is voor u schroom dan niet contact op te nemen!

Ontspanning en het voorkomen van klachten kan ook het doel van de behandeling zijn.

Meestal zal de behandeling plaats  vinden op de futon, soms op de massagetafel. 

De behandeling zal bestaan  uit palm druk of duimdruk op bepaalde meridianen en een aantal specifieke punten daarop die voor uw klacht het meest geschikt zijn. Ook rotaties en strekkingen maken deel uit van de behandeling. Dit alles over soepel meebewegende kleding heen.

Soms zal het nodig zijn de behandeling te ondersteunen door het gebruik van moxa of cupping techniek. Ook kan in overleg met u de behandeling ondersteund worden door ooracupunctuur.

Duur van de behandeling is 50 tot 60 minuten, maar bij een eerste bezoek moet u op 90 minuten rekenen.

Vaak is na een eerste bezoek al verbetering merkbaar maar het kan nodig zijn om een serie behandelingen te plannen om goed en blijvend resultaat te krijgen.

Tarief: 55.- euro per behandeling voor shiatsutherapie (komt voor vergoeding in aanmerking; dit is uiteraard afhankelijk van uw verzekering)

 

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *