Therapie en massage

Tijdens de shiatsu therapie is een klacht of gewenste verbetering van uw functioneren, zowel lichamelijk als emotioneel het uitgangspunt. Ik ga op zoek naar de dis balans in uw lichaam en zal door passende druk, strekkingen en rotaties en andere technieken het zelfgenezend vermogen van uw lichaam aanspreken.

Eerst zullen we in gesprek gaan om een duidelijk beeld van uw klachten en factoren die daarop van invloed zijn te krijgen. Daarna zal ik naar uw tong kijken en pols en buik voelen om een goede diagnose te kunnen stellen.De eerste keer zal een therapeutische sessie dan ook wat langer duren. Klachten die behandeld kunnen worden zijn heel divers. Hoofdpijnen, slaapproblemen, gewrichtsklachten, spijsversteringsklachten, klachten rondom de menstruele cyclus, pms, overgangsklachten, maar ook het niet lekker in je vel zitten, depressieve klachten, burn out. Dit zijn wat voorbeelden, mocht u twijfelen of shiatsu geschikt is voor u schroom dan niet contact op te nemen!

Bij shiatsu massage is ontspanning en het voorkomen vanklachten het uitgangspunt.

Beide behandelingen vinden plaats op de futon over soepel zittende kleding heen.

De behandeling zal bestaan  uit palm druk of duimdruk op bepaalde meridianen en een aantal specifieke punten daarop die voor uw klacht het meest geschikt zijn. Ook rotaties en strekkingen maken deel uit van de behandeling.

Soms zal het nodig zijn de behandeling te ondersteunen door het gebruik van moxa of cupping techniek. Ook kan in overleg met u de behandeling ondersteund worden door ooracupunctuur.

Duur van de behandeling is 50 tot 60 minuten, maar bij een eerste bezoek moet u op 90 minuten rekenen.

Vaak is na een eerste bezoek al verbetering merkbaar maar het kan nodig zijn om een serie behandelingen te plannen om goed en blijvend resultaat te krijgen.

Tarief: 50 euro per behandeling voor shiatsutherapie (komt voor vergoeding in aanmerking; dit is uiteraard afhankelijk van uw verzekering)

40 euro per behandeling bij shiatsu massage

.

3 gedachten over “Therapie en massage

 • 29 februari 2016 om 17:45
  Permalink

  Ben een aantal keer voor behandeling geweest en ben erg tevreden over het resultaat. In een ontspannen sfeer neemt Marian de tijd om klachten met je door te nemen en daarop haar behandeling te baseren. Ik voelde zelf na de 1e behandeling al duidelijk vooruitgang.

  Beantwoorden
 • 14 maart 2016 om 15:09
  Permalink

  Alweer twee jaar geleden had ik menstruatieklachten. De Westerse geneeskunde had geen antwoord op mijn klachten. Deze therapie echter wel. Nu kom ik om de twee maanden nog voor een preventieve behandeling.

  Beantwoorden
 • 29 maart 2016 om 12:14
  Permalink

  Met diverse gezondheidsproblemen ben ik bij Marian geweest. Een aantal maal is de shiatsu therapie gecombineerd met cupping en moxa. Er is een duidelijke vooruitgang en ik kom daarom minder frequent. Eigenlijk wel jammer want de behandelingen, nog los van het resultaat, zijn heel prettig.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.