shiatsu

Door shiatsu wordt het zelfgenezend vermogen van uw lichaam aangesproken. Daarom kan shiatsu u helpen om klachten te verhelpen of verlichten. Shiatsu brengt balans in de energiestromen van het lichaam en helpt lichaam en geest in balans te blijven of te komen. Shiatsu is dus niet alleen een manier om van klachten af te komen, er gaat ook preventieve werking van uit.

Wat is shiatsu?

Shiatsu is een massage vorm waarbij door middel van duim en palmdruk op de energiebanen van het lichaam gewerkt wordt. De punten waarmee gewerkt wordt zijn dezelfde punten als die in de acupunctuur gebruikt worden. Oorspronkelijk is deze methode in Japan ontwikkelt en theoretisch onderbouwd vanuit de traditionele Chinese geneeskunde.

Bij welke klachten kan Shiatsu u helpen?

Er zijn veel klachten waar shiatsu verbetering in kan brengen. Hoofdpijn, slapeloosheid, spijsverteringsproblemen, menopauze klachten, PMS en andere problemen rondom de menstruele cyclus, rugpijn, nekpijn, maar ook bij het niet lekker in je vel zitten of burn out klachten kan shiatsu helpen. Deze lijst is zeker niet compleet. Mocht u zich afvragen of shiatsu ook iets voor u kan betekenen bel of mail me gerust!

Een mooie uitspraak vind ik: als je naar je lichaam luistert wanneer het fluistert hoeft het niet te gaan schreeuwen. 

Draag tijdens een behandeling soepel zittende  kleding. De behandeling vind over de kleding heen plaats. U ligt tijdens de behandeling op een futon, een dunne Japanse matras.